mandag 30. januar 2012

Vellykket matprosjekt

Forrige ukes meny (i følge boka nevnt for et par innlegg tilbake) var som følger:

Mandag: Pizzasnurrer (disse var helt nydelige men tidkrevende å lage)
Tirsdag: Hjemmelaget tomatsuppe med hvitløksbrød
Onsdag: Gresk makaronigrateng
Torsdag: Røkt fisk på grønnsaksseng
Fredag: Løvbiff med mozarella ,aubergine og soltørkede tomater
Lørdag: Lun kyllingsalat
Søndag Ovnspanne med svinekoteletter

Alt er laget fra scratch selvfølgelig og det smaker kjempegodt faktisk!:) Vi har satt en standard på oss selv at vi skal følge ukemenyen så godt vi kan, selv om vi har rangert litt om på hvilke dager vi har hva. Det passer ikke helt å bruke 1,5 timer på pizzasnurrer på den lengste jobbdagen i uka..og når vi får gjester som ikke spiser fisk på torsdag så bytter vi bare litt. Det er jo uansett innholdet som er det viktigste.
Den geniale handlelista som også er ferdigskrevet i boka gjorde handledagen vår (torsdag) veldig enkel. Det eneste vi trengte å føye til var brød, melk, pålegg og frukt. Deilig:)

Hjemmelaget tomatsuppe:


Tja..ikke så lett å ta fine bilder av mat, men godt var det i allefall

Arbeidstid: 10 minutter
Koketid: ca 20 minutter

Finhakk og surr 2 løk og 2 fedd hvitløk blank og myk i 2 ss olivenolje. Tilsett tre bokser flådde og hakkede tomater og to ts. for eksempel basilikum. Kok opp og la trekke uten lokk i ca. 8 min. Tilsett ca. 1liter buljong (vi brukte grønnsaksbuljong) og kok videre i ca. 10 minutter uten lokk. Bruk en stavmikser og kjør suppen jevn. Smak til med 1-2 ss soyasaus, salt, pepper og 1/2 ts sukker. Server med hardkokte egg, makaroni og evt hvitløksbrød.

JUMS! Lett å lage og ungene elsket det! Prøv da vel:)

1 kommentar: