onsdag 1. februar 2012

Matlei? Her er inspirasjon:)

Det blir visst et nytt innlegg om mat her nå, men bare MÅ dele denne oppskriften ned dere:)

Ukas meny:

Mandag:  Lakseburgere (dette var kanongodt!!!!)
Tirsdag:  Yoghurt- og tandooriomelett med kylling
Onsdag:  Falukorv med stekte poterer og grønnsaker
Torsdag: Stekt torsk med tzatziki
Fredag :  Penne med chiliwoket scampi (gleder meg!)
Lørdag:   Finnbiff med geitost og rørte tyttebær
Søndag:  Ovnsbakt ørret




Igår spiste vi lakseburgere, laget fra bunnen og jeg anbefaler virkelig denne retten til alle og enhver. KJEMPELETT å lage og det tar bare en halvtimes tid å gjøre dem ferdig, så ingen grunn til panikk!:) 


Vi oppdaget at vi hadde glemt å kjøpe hamburgerbrød, men "Byens beste brød" fra Tromsø bakeri gjorde susen under burgeren.





Arbeidstid: ca. 15 minutter
Steketid ca. 15 minutter

600g skinn og benfri laksefilet
100g røkelaks (denne erstattet vi med 100 g laksefilet)
1ss potetmel
3 egg
1/2-3/4 ts salt
pepper
2ts friske finhakkede urter, feks kruspersille/timian/basilikum
2-3ss finhakket purre



1. Skjær laks og røkelaks i biter, og legg i en prosessor (evt bruk stavmikser). Tilsett potetmel, egg, salt og pepper og kjør sammen til en jevn farse. Rør inn finhakkede urter og purre.
2. (Hvis du har tid bør du la farsen ligge i kjøleskapet i 20-30 minutter før den formes til burgere). Stek burgerne i smør på middels varme i 3-4 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på dem. Stekes de for lenge blir de tørre.
3. Server i hamburgerbrød, pitabrød eller på brødskiva med salat og grønnsaker, og evt rømmedressing med urter (sweet chilisaus var nydelig til).


Nydelig-godt!
Enjoy:)

1 kommentar:

  1. Så flinke dere er, Silje Mari!! :)
    Så super godt ut!!

    Ha en fin kveld!
    Klemmer

    SvarSlett