onsdag 15. desember 2010

Kakebaking på Sykedager

Så er vi jammen igang igjen med sykedager her i huset. Lillemor hadde feber da hun sto opp mandag og har gått opp og ned i bølgedaler hele uka, storemor fikk spysjuka tirsdag morgen og er fortsatt i dårlig form. I tillegg er jeg selv ikke helt i toppform og mannen har giktanfall så det suser etter og klarer ikke være alene hjemme med barna. Dermed må mamsn være hjemme å passe alle tre ;) men når hele gjengen sover, ja da blir det vasket i kjøkkenskap, i alle hyller og bak alle bøker på kontoret og jammen har jeg ikke bakt litt også:)
 Men i morgen skal jeg prøve meg på en jobbtur. Er det bare jeg som får dårlig samvittighet ovenfor jobb når jeg er hjemme med syke barn? Jeg synes dette er så rart, og jeg vet det er feil, for syke barn ER syke barn, men likevel så kjenner jeg på at jeg burde ha vært der..noen flere eller er det bare jeg som er helt skrullete? :)


 Jeg skal forøvrig bake Colakaker til jul, deigen står i kjøleskapet å godgjør seg nå. Det er en sånn tradisjon jeg har fått fra jeg bodde i Surnadal. Der baker de/dere disse kakene til jul, og jeg ble så vant (og så er de jo så himla gode!) at nå må jeg liksom bake dem jeg også. Koselig med en tradisjon fra Surndar'n å.. Så tenkte jeg at jeg skulle lage ristopper for det liker jo unger(?) og JEG da, og så tenkte jeg at jeg skulle bake biscotti med hvit og mørk sjokolade, og da holder det vel for en ukes fest?:) Jeg er definitivt et julemenneske, men vi får liksom aldri spist opp alle kakene. Pepperkakene er klare, og lefsene i frysn så vi er vel berget til langt over nyttår egentlig;)


På dette nederste bildet kan man se hvordan det gikk da mannen skulle passe kakene i ovnen...hihiiii :)

2 kommentarer:

 1. Ska ha bakadaga i helga eg... Pepperkake har vi fiksa. TIl helga blir det brente mandla, ristoppa, lefse og fleire kanelbolla...

  Håpe dåkker får nyte adventa og jula litt jøl om det e litt sykdom i omløp..

  Klæmma!!
  Marie

  SvarSlett
 2. Hei, og takk for kjempekoselig besøk på bloggen min!!

  Så kjedlig med sykdom nå i disse førjulstider da - håper alle "mann" snart er på beina igjen!

  Ønsker deg en fortsatt fin førjulstid :o)

  Hilsen Hildegunn

  SvarSlett