tirsdag 19. juni 2012

Mye spennende å finne på i Tromsø

Aktiviterer for barn (klikk på navnet for å komme til siden) har en bloggstafett gående der man har mulighet til å vinne mange fine premier. Man skal skrive ned 2 aktivititeter for barn i sitt nærmiljø. og også et par linjer om disse aktivitetene. Som dere skjønner er dette planen for dette innlegget.

Jeg har to små barn, 3 og 4 år, så aktivitetene jeg presenterer vil i alllefall være egnet til denne aldersgruppen. Dette er en begynnelse på den veien jeg ønsker at bloggen min skal ta, så dette var et "spark i ræva" for å komme igang med det:)

Tromsø har mye bra å by på for barn, men noe av det mine unger liker aller best er Leos Lekeland og Polaria.
Hoppeloppeland er egentlig det gamle navnet på det som nå heter Leos Lekeland, men på folkemunne her i byen heter det fortsatt Hoppeloppeland. Fint lite ord egentlig.
Noen stikkord som kanskje kan gjøre at du får lyst til å ta dine barn med dit:
Bildene er hentet fra nettsidene til Leos Lekeland.
Lek, moro, latter, storsklie, ballbasseng, sykkelbane, gratis kaffe, slush, trampoline, mamma og pappa kan også leke uten problemer, gratis inngang for voksne, bursdagsfeiring, miniland og mulighet for å lese aviser, sitte på internett eller bare drikke kaffe mens du fortsatt har full oversikt over dine søte små fra kafeavdelingen:) Genialt for enhver regnværsdag spør du meg!

Ellers så elsker vi Polaria. På Polarias egne sider står det(klikk på linken for å komme til siden):

"I en særegen bygning som forestiller isblokker skjøvet på land av det barske havet i Arktis, finner du Polaria, kun fem minutters gange sør for Tromsø sentrum. Polaria ble etablert i forbindelse med flyttingen av Norsk Polarinstitutt til Tromsø".

Inne på Polaria finner du haugevis av ting ungene elsker! Panoramakino, mange lett tilgjengelige små akvarium med fisker, og andre sjødyr, en skummel isbjørn :) og ikke minst selakvariumet og muligheten for å se på når selene blir matet og trent. Dette synes ungene er kjempestas og prater om det i dagevis etterpå. I tillegg har Polaria en godt utstyrt souvenirbutikk med mye rariteter både til voksne og barn, og så klart en kafe der den obligatoriske kaffen og isen kan inntas.
Bildene er hentet fra nettsidene til Polaria.

Flere tips om byen min kommer ettersom sommeren skrider frem:)

2 kommentarer:

  1. Må bare få anbefale vitensenteret også: http://nordnorsk.vitensenter.no/
    Mye arti for unger i alle aldre!

    SvarSlett
  2. Så fint innlegg. Har tenkt flere ganger å dra innom Polaria, men får vel nøye med med Ugler i Mosen :D

    SvarSlett