torsdag 26. august 2010

Høstsesongen igang..

Det er rart med det, man elsker sommeren og varmen og all utetia, men jammen
er det ikke deilig med høst sol, skarp luft, blåbærturer i skogen og en stor god genser. Ikke minst for oss her nordpå så begynner det å bli mørkt på kveldene igjen, og da må man jo frem med stearinlysene..Stearinlys er jo, som vi alle vet, KOS:) Jeg tviholder fortsatt litt på sommeren her hjemme, for august er jo ikke over enda(!), så sommergardinene som i år har vært lys, grå og rosa stripete, henger fortsatt oppe. Uteputene og pynten på vernadaen ligger også optimistisk ute, og småskoene er ikke helt pakket vekk enda..


Men jeg har begynt å tenke på høsten, og hvilke gardiner som skal opp (jeg SKAL bruke noen av de jeg har fra før, ikke kjøpe nye, nei nei nei), og pledd, og puter, og stearinlys, og lesekrok med en godstol(som må kjøpes inn først-Jippi!) og vedkurv og fyr i peisen..hærlig deilig supert!


Men først skal jeg bare nyyyte det deilige været vi har her nord akkurat nå. Til helga blir det Senjatur på hytta til et vennepar, og det gleder vi oss maks til. Vi får bare håpe at været holder seg sånn at vi kan kose oss i fjæra og i skogen og kanskje finne litt bær av noe slag. Det hadde vært noe det.

Jeg skulle legge inn flere bilder fra denne nydelige kafe/butikken i Henningsvær (nei, ikke den samme som i forrige innlegg, jeg bare husker ikke hva den heter) men bloggen vil ikke legge inn bilder idag. Vi spiste fiskebuffet, og steike (beklager uttrykket) det va godt! Bacalao, boknafesk, fiskesuppe, fiskegryte osv osv osv. NYDELIG mat, og nok en kafe med interiørartikler til salgs i Lofoten. Maten her anbefales på det varmeste, og du skal ikke se bort ifra at du kommer hjem med et par småting også.

3 kommentarer:

 1. Hørtest fantastsik ut.. nyt finversdagene.. høsten kommer uansett :)
  Herlig med høst synsjeg :) Alt roer seg litt :)

  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 2. Utrulig kor filosofisk og
  en smule poetisk de e, Silje. Der har du også evner.
  Men kafeen i Henningsvær - med alle fiskerettene du nevner - er enten "Fiskerestauranten" på kaia, eller det e plassen på andre sia, som også har gode fisketing - som f.eks. Boknafisk, Fiskesuppe etc.
  Det e nesten så eg må kjøpe båt på nytt
  for å vise dokker "båtveien" kor bra saker og ting kan være i f.eks. Lofoten - fra sjøsiden...

  SvarSlett